Crna hronika Vijesti

U haustoru otrgnuo ogrlicu, razbojnik uhapšen

Policijski službenici III PU su u 18.10 sati lišili slobode U.A. (1985.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio tešku krađu na naročito drzak ili naročito opasan način.

Spomenuta osoba je oko 17.30 sati u haustoru stambene zgrade, ulica Antuna Branka Šimića, općina Novi Grad Sarajevo, s još jednom nepoznatom osobom, otrgnuo zlatnu ogrlicu  K.Z. iz Sarajeva.

UHAPŠEN ZBOG KRIVIČNIH DJELA PROTIV SIGURNOSTI

Policijski službenici Odjeljenja za opći kriminalitet su u četvrtak u 9.45 sati uhapsili T.A. (1993.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti ljudi i imovine.

UHAPŠEN A.D.

Policijski službenici IV PU su u 19.50 sati uhapsili A.D. (1976.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivična djela oštećenje tuđe stvari i lakše tjelesne povrede. On je oko 19 sati u ulici Karla Maja, općina Ilidža, fizički napao V.N. iz Istočne Ilidže, nanijevši mu lakše  povrede i oštetio motor na četiri točka “bagi”.

PRIJETIO DA ĆE ZAPALITI KUĆU

Policijski službenici IV PU su u 22 sati uhapsili B.S. (1953.)  iz Hadžića zbog sumnje da je izazivao opću opasnost. On je u 20.45 sati u ulici Osenik, općina Hadžići, u alkoholiziranom stanju, izazvao požar na štali i upućivao ozbiljne prijetnje da će zapaliti svoju kuću. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo.

PROTEKLOG DANA 22 SAOBRAĆAJNE NEZGODE

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se  22 saobraćajne nezgode i sve su s materijalnom štetom.

Zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 26 vozača, šest osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, vozač zbog upravljanja vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere, četiri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 11 neregistrovanih vozila, saopćeno je iz MUPKS-a.

 

Fena/Informer.ba