Region Vijesti

U Hrvatskoj uhapšeni pljačkaši 21 kladionice

Osječko-baranjska policija, u suradnji s kolegama iz vukovarsko-srijemske Policijske uprave, otkrila je dvojicu osumnjičenika koje se tereti da su u nekoliko županija opljačkali 21 kladionicu, izvijestila je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare osječko-baranjska Policijska uprava.

Načelnik Odjela općeg kriminaliteta te Policijske uprave Tomislav Gall rekao je da će u istražni centar osječkoga Županijskog suda danas biti privedeni 27-godišnjak i 23-godišnjak s vukovarskog područja koje se sumnjiči za 21 kazneno djelo razbojstva, isključivo u kladionicama. Tereti ih se da su od 29. travnja prošle godine do 28. maja ove godine, naoružani vatrenim oružjem, počinili devet razbojstava u Zagrebačkoj županiji, sedam u Osječko-baranjskoj županiji, tri razbojstva u Vukovarsko-srijemskoj županiji i dva u Brodsko-posavskoj županiji, rekao je Gall i dodao da se šteta procjenjuje na više od 150.000 kuna.

Također je rekao kako je pronađeno samo 1200 kuna od zadnjeg razbojstva počinjenog 28. svibnja na osječkom području jer su osumnjičenici novac brzo trošili za osobne potrebe, među ostalim i za klađenje.

Načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Željko Prša rekao je kako je riječ o osobama koje dosad nisu bile evidentirane za kaznena djela ili prekršaje, što je, dodao je, otežavalo njihovo otkrivanje.

 

Fena/Informer.ba