BiH Vijesti

U Importanne centru danas kupovina za pomoć napuštenim životinjama

Importanne centar Sarajevo u saradnji s Galerijom “Bela Vida”  danas organizira humanitarnu akciju prikupljanja hrane i ostalih potrepština za preživljavanje napuštenih životinja u azilima i  na ulicama Sarajeva.

Zajedno s brojnim prijateljima životinja udruženim u zajedničkom cilju, organizatori pozivaju sve zainteresirane da posjete Importanne Centar i kupovinom, koja će trajati do ponoći, obraduju sebe te iskoriste prilku da kroz različite vidove doniranja pomognu napuštenim životinjama da lakše prebrode nastupajuću zimu.

Predstavnici Udruženja za zaštitu i dobrobit životinja BiH “Život” i neformalnog udruženja “Avlijaneri”, koji pokušavaju pomoći životinjama kroz svakodnevni rad i zalaganje, družit će se s posjetiocima ispred prodavnice ‘Konzum’ gdje će se moći donirati hrana za pse i mačke.

Udruženja također apeluju na sve građane da doniraju staru garderobu i deke koje su potrebne azilima, posebno u zimskom periodu.

U okviru Art marketa koji će biti upriličen u holu Importanne Centra, kupovinom određenih proizvoda posjetioci će pomoći nabavku svega što je potrebno za preživljavanje napuštenih životinja.

Fena/Informer.ba