BiH Udarno Vijesti

U Mostaru proglašeno stanje elementarne nepogode

Na izvanrednoj sjednici Stožera civilne zaštite Grada Mostara, koja je danas održana pod predsjedanjem mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića, proglašeno je stanje elementarne nepogode.

Stožer civilne zaštite pozvao je vlasnike strojeva i mehanizacije, kao i građane, da se uključe u raščišćavanje snijega.

Pozvani su i povjerenici mjesnih zajednica da se jave na brojeva telefona 036 334 294 i 036 334 295, kako bi se uključili u organizaciju dodatne aktivnosti čišćenja snijega i normaliziranje stanja na terenu.

Sve gradske komunalne službe i danas će biti angažirane na čišćenju snijega s prometnica, posebice na prilazima bolnicama, domovima zdravlja, pekarnicama i drugim važnijim objektima, kao i na omogućavanju pristupa ekipama koje rade na popravku elektroenergetskih postrojenja, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Grada Mostara.

Snijeg u Mostaru neprekidno pada već treći dan i dosegao je visinu od pola metra, a na pojedinim mjestima snažna bura stvorila je nanose koji prelaze visinu od jednog metra.

 

Fena/Informer.ba