BiH Ekonomija Izdvojeno Vijesti

U Sarajevu počeo dvodnevni sajam zapošljavanja “JobFAIR ’12”

 Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta “JobFAIR ’12 – Iskoristi svoju šansu!” održava se danas i sutra na Elektrotehničkom fakultetu u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.

Ove godine na sajmu svoje područje djelovanja i zaposlenje predstavlja devet kompanija, među kojima su: QSS, ZIRA, Messer, Disti, Authority Partners, Walter, AtlantBH, HT Eronet ili ComTrade.

Kao i prošlih godina, BH Telecom je zlatni partner Sajma, a kao edu-partner učestvuje kompanija Infobip.Tu se pridružuje i Clima-trade kao promo-partner projekta.

Navedene kompanije nude zaposlenje studentima i diplomcima inženjerskih nauka, poput računarsko-informacijskih, elektrotehnike, građevine, mašinstva i arhitekture.

Pored ovih kadrova, kompanije učesnice zapošljavaju studente ili diplomce Prirodno-matematičkog i Ekonomskog fakulteta.

Projekt su podržali dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo te rektor Univerziteta u Sarajevu, a dio je Programa za poduzetnu omladinu.

Program za poduzetnu omladinu je jedna u nizu aktivnosti koja se realizira u okviru projekata koje finansira italijanska vlada, a implementira Svjetska banka u BiH. Podržao ga je i Federalni zavod za zapošljavanje.

Prema riječima Sumeje Doljančić, koordinatora Tima za odnose s javnošću, ovogodišnji “JobFAIR” donosi niz popratnih sadržaja, kao što su radionice, prezentacije kompanija i druge aktivnosti.

Danas su već održane dvije prezentacije, a tokom dana bi trebao biti upriličen i jedan okrugli sto, dok je za sutra, između ostaloga, planirano održavanje radionice “Kako napisati svoj CV”.

Fena/Informer.ba