BiH Udarno Vijesti

U selima Općine Konjic još uvijek više od 400 stanovnika bez struje, kvarovi na mreži i u ZDK-u

Bez električne energije još uvijek je više od 400 kupaca u udaljenim selima općine Konjic, do kojih monterske ekipe „Elektrodistribucije“ Mostar jučer nisu uspjele doći, saopćeno je danas iz “Elektroprivrede” BiH.

Kako se navodi, jutros su nastavljeni radovi na ovom području, gdje je mnogo prekinutih elektrovodova i polomljenih stubova. Uvjeti  za rad su otežani zbog neprohodnosti puteva te je iz „Elektrodistribucije“ Mostar upućen apel nadležnim službama Konjica i mještanima da organiziraju akcije čišćenja puteva.

U gradskim i prigradskim naseljima Mostara jučer su otklonjeni svi kvarovi na distributivnoj mreži uzrokovani sniježnim padavinama i snabdijevanje električnom energijom je uredno.

U toku noći desilo se više kvarova na distributivnoj mreži na području „Elektrodistribucije“ Zenica. To su dalekovodi u Općini Vareš : DV Šijakovo 10kV, DV Industrija 10kV i DV Željezara 2 10kV. Bez napajanja električnom energijom je oko 450 kupaca.

Ekipe „Elektrodistribucije“ Zenica jutros su maksimalno angažovane kako bi ovi kvarovi što prije bili otklonjeni i snabdijevanje električnom energijom normalizirano.

Snabdijevanje električnom energijom na ostalim područjima je stabilno, kaže se u saopćenju Službe za komunikacije “Elektroprivrede” BiH.

Fena/Informer.ba