Crna hronika Udarno Vijesti

U Tuzli uhapšen Mersed Hadžić zvani ‘Mirso Švicarac’

U akciji Jedinice za podršku MUP-a TK u subotu oko dva sata u tuzlanskom naselju Grabovica uhapšen je Mersed Hadžić (35) zvani Mirso Švicarac i njegovi pratioci A. Canović (22) iz Tuzle i Zoran Marković (34), državljanin Srbije. Hapšenju je  prethodila prijava napada na Adnana Balijagića, sina tuzlanskog advokata Faruka, piše Tip.

Policijska akcija je izvedena nakon što je advokat Faruk Balijagić u petak uvečer prijavio napad na svog sina Adnana. ˝Mersed je oko 21:20 sati potegao pištolj na mog sina Balijagić Adu da ga likvidira. Zahvaljujući  spretnosti njegovoj u vožnji i blizini policijske stanice Tuzla, nekih 200 metara od događaja, sin je utrčao u prostorije policije malte ne sa vozilom, a Hodžić Mersed je sa vozilom beogradskih tablica vratio se u rikverc i otišao u pravcu izlaza iz Tuzle, prema Gornjoj Tuzli˝, izjavio je advokat Faruk Balijagić za FTV

MUP TK: Uhapšene tri osobe

˝Jutros u 1:50 sati u Tuzli su uhapšene tri osobe inicijala M.H., A.C. i Z.M. Pomenuta lica su privedena u prostorije MUP-a TK i predmet su kriminalističke obrade. O slučaju je upoznat kantonalni tužilac. Više informacija trenutno ne mogu dati zbog istrage˝, kazao je za TIP glasnogovornik MUP-a TK Izudin šarić. Kako nezvanično saznajemo, nakon hapšenja kod Švicarca je pronađen pištolj i privremeno mu je oduzet automobil beogradskih registarskih oznaka.

Podsjećamo, Hadžić se dovodio u vezu sa zločinačkom organizacijom Zijada Turkovića, ali i likvidacijom i pokušajem likvidacije iz decembra 2008. u tuzlanskom naselju Slavinovići. Tada je ubijen Jasenko Hajdarhodžić, a teško ranjen Damir Mehić Bibi. Hadžić koji čeka izdržavanje dvoipogodišnje kazne za pokušaj ubistva Fatmira Mujaja u sarajevskom “Inkognitu”, bio je osumnjičen i za oružani napad prije skoro dva mjeseca na kuću advokata Faruka Balijagića u Tuzli. Federalna televizija također je nedavno objavila informaciju kako Damir Mehić Bibi strahuje za svoj život, jer mu se navodno ponovo sprema likvidacija od istih osoba.

 

Informer.ba