Crna hronika Udarno Vijesti

U združenoj policijskoj akciji zaplijenjeno više tona visokotarifnih proizvoda

U združenoj policijskoj akciji kodnog naziva “Arizona”, koja je danas provedena u više gradova BiH, zaplijenjeno je više tona različitih visokotarifnih prehrambenih i drugih proizvoda, uključujući i velike količine duvana.

U okviru akcije u kojoj učestvuju ovlašteni policijski službenici Sipe, MUP-a Republike Srpske, Policije Brčko distrikta, MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona, kao i službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH i Poreske uprave Brčko distrikta, izvršeni su pretresi većeg broja lokacija.

Istraga koju vodi Tužilaštvo BiH, odnosi se na više lica osumnjičenih za krivična djela organizovanog kriminala, a u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenja,te krivičnim djelima nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima i nedozvoljenog skladištenja robe.

Provedena akcija rezultat je dobre i koordinisane saradnje policijskih agencija u BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH, a tokom akcije ostvarena je i operativna saradnja sa policijskim institucijama Srbije, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Tužilaštvo BiH nastavlja aktivnosti u ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice.

 

Srna/Informer.ba