Svijet Udarno Vijesti

Ubio djevojku zbog opklade za doručak

Bezosjećajnog Joshua Davisa (16), za kojeg prijatelji kažu da se ponaša kao podvojena ličnost, proglasili su u srijedu na sudu u Velsu krivim za monstruozno ubistvo bivše djevojke Rebeke Eilvord (15).

Pod izgovorom da je želi vidjeti namamio ju je u šumu i tamo je izudarao kamenom po glavi.

Navodno je sve to učinio zbog opklade da dobije besplatan doručak, piše Daily Mail.

Rebeka i Joshua upoznali su se još kao mala djeca. Prohodali su 2009. godine, a Rebeka ga je ostavila nakon tri mjeseca veze. U oktobru 2010. godine Joshua se javio Rebeki i zamolio je da se nađu. Njena majka na sudu je ispričala kako se njena kćerka radovala tom susretu jer je bila uvjerena da on želi da opet budu par.

Probudila se u 6 ujutro kako bi se uspjela srediti za sastanak s njim. Kupila je novu odjeću, bila kod frizera i na šminkanju. Bila je toliko srećna što će ga opet vidjeti “- prisjetila se majka ubijene tinejdžerke.

Joshua je došao po Rebeku. Otišli su do šume u blizini njegove kuće gdje ju je zatukao kamenom. Ostavio ju je da leži u lokvi krvi i otišao po prijatelja. Doveo ga je na mjesto zločina i iznad Rebekinog tijela objašnjavao mu kako je teško nekome slomiti vrat te da njoj to nije mogao učiniti jer je pokušala pobjeći pa ju je izudarao kamenom.

Pokušao sam joj slomiti vrat, no počela je vrištati. Brzo sam uzeo neki kamen i počeo je udarati. Najgore je bilo kad sam joj vidio lobanju kroz kosu “- govorio je prijatelju koji je o ubistvu svjedočio na sudu.

Na Facebooku je pokušao prikazati kao da je u vrijeme ubistva bio cijelo vrijeme kod kuće, a čim su prijavili nestanak Rebeke, Joshua je otišao do njene porodice i glumio zabrinutost. Porodici i policiji prijavio ga je jedan prijatelj, na kojeg je kasnije pokušao svaliti krivicju.

Na svom Facebook profilu mladi ubica pisao je kako bi bilo puno lakše da Rebeke nema i da će je ubiti. Uprko takvim napisima niko od prijatelja nije vjerovao da će to zaista učiniti. Smatrali su da je riječ o šali. Prije sastanka s Rebekom prijatelju je poslao poruku u kojoj je napisao “Došlo je vrijeme“. Kasnije je poslao SMS: “Što bi napravio da ti kažem da sam je stvarno ubio?“, na što mu je prijatelj odgovorio “Kupio bih ti doručak“. U nastavku mu je Joshua odgovorio kako mu ne može još ništa reći, ali da mu duguje doručak.

Nakon što je nasmrt zatukao bivšu djevojku na Facebooku je dan kasnije napisao “Uživao sam u prekrasnom danu i divnom doručku”, aludirajući na to da je dobio opkladu.

 

Informer.ba