Politika Udarno Vijesti

Udruga “Front”: Na sjednici OV Tuzla pozvano na likvidaciju Danijela Senkića

Tuzlanska udruga “Front” uputila je saopštenje za javnost u kojem navodi kako je na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Tuzla od strane Jasmina Imamovića, vijećnika SDP-a, kao i nezavisnog vijećnika Enesa Mešanovića, upućen indirektni poziv građanima Tuzle da fizički likvidiraju predsjednika spomenute udruge Danijela Senkića.

 “Nakon što su odbili prijedlog Instituta za razvoj mladih ‘Kult’ da podrže projekt revizije potrošnje javnih sredstava i da određena sredstva usmjere za potrebe mladih, vijećnici su se okomili na Udrugu ‘Front’ koja je na svom portalu www.dosije.ba objavilo dokaze o zloupotrebi proračunskih sredstava od strane načelnika Jasmina Imamovića. Rasprava Imamovića i vijećnika vodila je samo u jednom smjeru – fizičkoj likvidaciji Danijela Senkića, koji je predstavljen kao najveći neprijatelj Tuzle, i koji po njima Tuzlake srpske nacionalnosti vrijeđa po nacionalnoj osnovi, iako je i sam Srbin“, navodi se u priopćenju.

Udruga “Front” pozvala je sve nadležne institucije da zaštite Danijela Senkića,, najavljujući da će sutra javnosti biti prezentirani i snimci sa sporne rasprave.

 

Fena/Informer.ba