BiH Izdvojeno Vijesti

Udruženje generala BiH: Ovu zemlju ima ko da brani

Povodom obilježavanja Dana državnosti BiH, članovi Udruženja generala BiH izrazili su svoje nezadovoljstvo i protest povodom trenutnih zbivanja u državi.

Udruženje u saopćenju ističe kako je od završetka odbrambeno-oslobodilačkog rata prisutna stalna tendencija za izjednačavanjem odgovornosti onih koji su razarali ovu zemlju, ubijali njene narode i branitelja koji su svojom krvlju zalili svaki pedalj ove divne i napaćene zemlje.

Još uvijek pojedine retrogradne snage ne žele shvatiti da je rat završen, da je Bosna i Hercegovina opstala i još uvijek misle da je mogu razgrađivati i negirati.

Iz Udruženja poručuju da je to vrijeme definitivno prošlo i da ni po koju cijenu neće dozvoliti povratak na prošla vremena kada se mogla uništavati ova država i njeni narodi.

“Odbranili smo je kada je bilo puno teže i kada smo bili daleko slabiji nego sada, jer ova zemlja je imala i uvijek će imati svoje branitelje koji će biti spremni odgovoriti na sve izazove i neće dozvoliti da žrtve koje su podnijeli u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu budu uzaludne”, saopćeno je iz Udruženja generala BiH.

 

Fena/Informer.ba