Svijet Udarno Vijesti

Ugušio trogodišnjeg sina slieći ga da siše mrtvu majku

Jorge Iniestra (32) iz Mexico Cityja pet godina držao je dvije tinejdžerke u zatočeništvu u toku kojeg su mu rodile petero djece. Ovaj meksički Fritzl šokirao je svijet ubistvom tinejdžerke i njihovog sina.

Meksički državni tužitelj Jorge Ferman rekao je na konferenciji za novinare kako je bivši taksist ugušio tromjesečnog sina tjerajući ga da siše mrtvu majku. Oba tijela držao je u sobi majčine kuće mjesec dana prije nego što ih je bacio kraj autoputa.

Iako je sve prijavila policiji i majka zatočenih tinejdžerki je uhapšena jer je pomagala u stravičnom zločinu. Iniestrin sin (3) u kritičnom je stanju zbog očevih udaraca, piše New York Daily News.

Vozač taksija bio je u vezi sa socijalnom radnicom Clarom Tapijom (44), ali su mu pažnju ubrzo privukle njezine dvije maloljetne kćeri pa ih je zatočio u majčinoj kući. Prozore prostorije je zatvorio daskama, djevojke su tu morale obavljati nuždu, a njihov mlađi brat sve je morao čistiti rukama. Preživjela djevojka ima 21 godinu, a djeca su stara pet, četiri, dvije godine te beba od tri mjeseca.

 

Informer.ba