Svijet Udarno Vijesti

Uhapšen Gadafijev sin Motasim

Revolucionarni savjet iz Tripolija saopštio je danas da je u gradu Sirti uhapšen jedan od Gadafijevih sinova Motasim.

Analitičari navode da hapšenje savjetnika za nacionalnu bezbjednost svrgnutog lidera i prvog od članova Gadafijeve porodice predstavlja veliki podstrek za novu vlast u Libiji, čiji se borci još sukobljavaju sa progadafijevim snagama u njegovom rodnom gradu Sirtu.

Zvaničnici Nacionalnog prelaznog savjeta (NTC) izkavili su da je Motasim uhapšen juče nakon što je pokušao da sa porodicom pobjegne iz grada.

Izvori iz NTC navode da je Motasim prebačen u Bengazi, gdje je u pritvoru u vojnom kampu Boatneh.

Motasim Gadafi nije povrijeđen ali je iscrpljen.

Na vijest o hapšenju jednog od Gadafijevih sinova, veliki broj ljudi okupio se u starom dijelu Tripolija, mašući novom zastavom Libije.

Nekoliko stotina boraca NTC izašlo je na ulice i ostalih libijskih gradova, pucajući u vazduh proslavljajući vijest o hapšenju jednog od Gadafijevih sinova.

Gadafijevi lojalisti se već nekoliko sedmica bore u Sirtu, koji je jedan od dva veća grada pod njihovom kontrolom, dva mjeseca nakon što su pobunjenici zauzeli Tripoli.

Međutim, borci NTC su ostvarili značajno napredovanje u Sirtu u proteklih nekoliko dana. Juče je saopšteno da borbe sa Gadafijevim snagama traju još samo u dvije manje gradske oblasti.

 

Srna/Informer.ba