Crna hronika Udarno Vijesti

Uhapšen prevarant koji se lažno predstavljao da radi u Vijeću ministara

Policija je uhapsila lice sa inicijalima A.G. iz Banjaluke koje je počinilo više prevara tako što je, lažno se predstavljajući kao zaposleni u zajedničkim organima BiH, uzimalo novac na ime obezbjeđivanja donacija, beskamatnih kredita i drugih pogodnosti.

Radi utvrđivanja broja krivičnih djela prevare koje je izvršilo ovo lice, Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj poziva građane koji su na ovaj način oštećeni, da prijave slučaj najbližoj policijskoj stanici, saopšteno je iz ovog centra.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Aleksandru Gajiću.

Policijska stanica Teslić juče je Okružnom tužilaštvu u Doboju podnijela izvještaj zbog osnova sumnje da je ovo lice u avgustu i početkom novembra uzelo 1.500 eura od jedne osobe i 4.500 KM od druge, i ponudilo da im, uz određenu novčanu naknadu, obezbijedi isporuku regresirane nafte sa odgođenim plaćanjem.

Protiv ovog lica Okružnom tužilaštvu pripadnici CJB Doboj su 22. septembra podnijeli još tri izvještaja zbog počinjenih pet krivičnih djela na području Dervente, Pelagićeva i Doboja, gdje je preuzet ili je trebao biti preuzet novac i dokumentacija.

U julu je ova osoba prevarila tri lica iz Brčkog, vlasnike privatnih preduzeća, od kojih je uzela 8.800 KM lažno se predstavljajući kao zaposlena u Savjetu ministara BiH, ponudivši im 100.000 KM bespovratnih sredstava koja, navodno, donira međunarodna nevladina organizacija na ime razvoja privatnih preduzeća.

U maju, na identičan način A.G. je doveo u zabludu preduzetnika iz Lončara, opština Pelagićevo, od koga je na ime “učešća” za dodjelu donatorskih sredstava uzeo 2.500 KM, a u avgustu na isti način pokušao prevariti preduzetnika iz Prnjavora, s kim je dogovorio sastanak u Derventi radi preuzimanja 3.000 KM, ali ga je preduzetnik prijavio policiji u Derventi.

 

Srna/Informer.ba