Crna hronika Udarno Vijesti

Uhapšen srbijanac zbog davanja mita

Policija u Višegradu uhapsila je danas državljanina Srbije čiji su inicijali M. P. zbog sumnje da je počinio krivično djelo davanje mita, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo.
U saopštnju se navodi da je M. P, nakon kontrole kamiona Iveco sa prikolicom, vlasništvo DOO “Smakatrans”, u mjestu Hebelovac u opština Višegrad, nakon što je ustanovljen prekšaj iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, ubacio u policijsko vozilo novčanicu od 20 eura, čime je počinio krivično djelo.

Sektor policije CJB Istočno Srajevo sprovodi akciju u okviru projekta sprečavanja korupcije, koja će biti nastavljena, s ciljem sprečavanja korupcije kako u svojim redovima, tako i među građanima – vozačima koji pokušaju dati mito policijskim službenicima, dodaje se u saopštenju.

CJB Istočno Sarajevo podsjeća građane da je davanje i primanje mita krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do osam godina.

Građani se pozivaju da, ukoliko uoče koruptivno ponašanje policijskih službenika, to prijave najbližoj policijskoj stanici koja će preduzeti zakonom predviđene mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Besplatan telefonski broj za prijave je 051/219-306, napominju iz CJB-a Istočno Sarajevo.

srna/informer.ba