BiH Politika Vijesti

Uhapšen Srđan Ljubojević, direktor “Šuma RS”

Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su danas po nalogu Specijalnog tužilaštva Srđana Ljubojevića, generalnog direktora “Šuma RS”, saznaju “Nezavisne”.

Saznajemo da je Ljubojević uhapšen zbog primanja mita.

Mirna Šoja, portparol MUP-a Srpske izjavila je Srni da je Ljubojević lišen slobode u 12.40 u službenim prostorima preduzeća u Banjaluci.

Prema njenim riječima, akciju su izveli pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske po nalogu Specijalnog tužilaštva.
U toku su i pretresi u  prostorijama Šuma RS .

Saznajemo da se očekuje uskoro sprovođenje Ljubojevića u prostorije Specijalnog tužilaštva.

Dubioza u “Šumama RS” traje već duže vrijeme i radnici se žale da im se ne isplaćuju plate, a uprkos tome, Ljubojević u banjalučkom naselju Obilićevo gradi vilu vrijednu više od milion maraka.

Iako su”Šume”, zbog milionskih gubitaka, na korak do potpune propasti, Uprava tog preduzeća, sa Ljubojevicem na čelu, donijela je ranije odluku da se ide u nabavku novih vozila vrijednosti više od 1,1 milion KM.

Izvor “Nezavisnih” ispričao je da ništa ne bi bilo sporno da Ljubojević, čim je zasjeo u fotelju generalnog direktora, nije poništio raniju odluku o nabavci vozila koju je donijela Uprava na čelu sa Nedom Ilićem, bivšim generalnim direktorom JP “Šume RS”, i čija vrijednost je bila skoro duplo manja.

Nezavisne/Informer.ba