Region Udarno Vijesti

Uhapšeni državljani BiH zbog ubistva italijanskog državljanina

Državljani BiH Zlatko Blagojević i Ljiljana Ćalić, osumnjičeni za otmicu i ubistvo italijanskog državljanina u Sloveniji, uhapšeni su danas u Crnoj Gori tokom zajedničke akcije crnogorske i policija Italije, Slovenije, Hrvatske i Republike Srpske , saznaje Srna u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

Portparol MUP-a RS Mirna Šoja saopštila je da su uhapšena lica čiji su inicijali Z.B. i Lj.Ć., osumnjičena za ubistvo italijanskog državljaninaRoberta Menicalia.

Nestanak Menikalija prijavljen 19. juna, kada je napustio svoj dom uz objašnjenje da putuje u Sloveniju da proda svoj automobil. Policijskom istragom utvrđeno je da je nestali Italijan imao namjeru da svoje vozilo proda Z.B., a koji je 19. juna oko 20.00 časova sa Lj.Ć. prešao slovensko-hrvatsku granicu upravljajući vozilom, vlasništvo Manikalija, dodaje se u saopštenju.

Pripadnici MUP-a RS su 8. jula pronašli vozilo Menikalija na autootpadu “AE” u Jelahu. Utvrđeno je da je osumnjičeni Z.B. prodao automobil vlasniku tog autootpada. Istog dana, pripadnici MUP-a Slovenije su u okolini Nove Gorice pronašli leš Roberta Menikalija.

Osumnjičeni su identifikovani i uhapšeni zahvaljujući saradnji policijskih agencija.

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj pripadnici MUP-a RS i danas pretresaju tri lokacije, s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza koji se dovode u vezu sa krivičnim djelom koje su počinili osumnjičeni, dodaje se u saopštenju.

 

Srna/informer.ba