Crna hronika Udarno Vijesti

Uhapšeni u akciji ”Trio” mjesečno ‘krčmili’ na stotine kilograma skanka

Policija pretpostavlja da su članovi organizovane kriminalne grupe, uhapšene u akciji “Trio”, mjesečno “krčmili” na stotine kilograma skanka.

U međunarodnoj policijskoj akciji “Trio” uhapšeno je 57 osoba u BiH i Crnoj Gori, a zaplijenjeno je oko 350 kilograma skanka.

Policije regiona vjeruju da su članovi grupe u Albaniji, Crnoj Gori, BiH i Hrvatskoj od ovog nelegalnog posla mjesečno zarađivali na stotine hiljada eura, pišu podgoričke “Vijesti”.

Drogu su iz Albanije prebacivali preko granice u Crnoj Gori, a potom su je, različitim kanalima, preko granice sa BiH ili gliserima i jahtama preko mora, švercovali do Hrvatske. Tovari droge su kasnije, kako se vjeruje, krijumčareni ka zemljama EU.

U Albaniji je okviru međunarodne policijske akcije uhapšen Leonardo Z. Duši (41), koji je poznat kao “kralj skanka” u toj zemlji. U Crnoj Gori je uhapšeno 16 osoba, ali je sedam članova grupe uspjelo da umakne. Oni se sumnjiče da su organizovali šverc skanka, kao i 16 uhapšenih u BiH.

Policijska akcija počela je juče prije 6.00 sati u četiri grada u Crnoj Gori – Nikšiću, Podgorici, Budvi i Ulcinju, gdje je za manje od sat vremena “palo” 16 osoba.

U Ulcinju su uhapšeni Jonuz Hadžibeti (32) i Novica Jovanović (37). Podgorička policija na području Zete uhapsila je Adrijana Krstovića i Slavoljuba Brajovića, dok je u Budvi uhapšen vlasnik noćnog kluba “Maine”, Nikšićanin Dragan Gačević.

Najviše posla za policiju bilo je u Nikšiću – po nalogu specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala Đurđine Ivanović u tom gradu je uhapšeno 11 osoba – Vojislav Marković, Slobodan Pejović, Vladimir Blečić, Mirko Andrijašević, Predrag Radulović, Radovan Bulatović, Stevan Nikolić, Darko Pantović, Luka Ćorović, Dušan Nikolić iGligor Pejović.

Policija je u Crnoj Gori pronašla i 17 kilograma skanka za koji se vjeruje da je dio droge koju je osumnjičena grupa nabavljala u Albaniji, a potom krijumčarila do granice sa BiH i Hrvatskom.

U akciji su, u ranijoj fazi, učestvovale i policije Srbije i Hrvatske. Do sada je zaplijenjeno ukupno oko 367 kilograma skanka.

 

Srna/Informer.ba