Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Uhapšeno 14 osoba zbog milionskih iznosa pribavljenih nelegalnim igrama na sreću

U akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) provedenoj u više općina RS-a zbog nelegalnih igara na sreću uhapšeno je 14 osoba.

Pronađeno je i privremeno oduzeto na stotine predmeta izvršenja krivičnog djela kompjutera, servera, vaučera, više od 100.000 eura, dragocjenosti (skupocjeni satovi u vrijednosti oko 50.000 eura), nekoliko automobila visoke klase (vrijednosti oko 350.000 konvertibilnih maraka), kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela i finansijskim transakcijama.

Uhapšeni će, nakon kriminalističke obrade, biti predati u nadležnost Specijalnom tužilaštvu RS-a na postupanje, potvrdila je portparolka MUPRS-a Mirna Šoja.

Akcija, kodnog naziva “Kubikus”, provedena je pod nadzorom Specijalnog tužilaštva RS, a po naredbi Okružnog suda u Banjoj Luci, Odjeljenja za organizovani i najteže oblike privrednog kriminala.

Šoja je naglasila da se akcija provodi zbog počinjenog krivičnog djela: organizovani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom organizovanje nedozvoljenih igara na sreću, odnosno zbog postojanja osnova sumnje da je organizovana kriminalna grupa putem interneta, bez licence i odobrenja Republičke uprave za igre na sreću Republike Srpske, priređivala igre na sreću, te na taj način ostvarivala protivpravnu imovinsku korist u višemilionskim iznosima, a za milionski iznos oštećen je budžet Republike Srpske.

Pretresi se vrše na 39 lokacija na području Republike Srpske i to u općinama Banja Luka, Laktaši, Gradiška, Prnjavor, Srbac, Pale, Istočno Novo Sarajevo, Foča, Čelinac, Bijeljina, Srebrenica, Bratunac, Zvornik, Vlasenica, Bileća i Gacko.

 

Fena/Informer.ba