Izdvojeno Svijet Vijesti

Uhapšeno više od 800 članova kulta Sudnjeg dana

Kina je uhapsila više od 800 osoba članova hrišćanske sekte koja je širila glasine o Sudnjem danu, osporavajući vladavinu Komunističke partije, objavili su u četvrtak lokalni mediji.

Hrišćanski kult “Svemogući Bog” optužen je za širenje glasina o Sudnjem danu koje su povezane s kalendarom starih Maja zbog toga što je zahtijevala od svojih pristalica da ubiju “crvenog zmaja” (komunizam), javio je AFP.

Više od 800 članove sekte, koju državni mediji nazivaju “zlim kultom”, isti naziv koriste za prognanu grupu Falun Gong – uhapšeni su u racijama diljem zemlje koje su počele prošle sedmice.

Policija je uhapsila više od 350 članova sekte “Svemogući Bog” u jugozapadnoj pokrajini Guizhou, dok su u sjeverozapadnoj pokrajini Kingai uhapšeno 450 članova zbog “nezakonitog okupljanja”. Manji broj članova uhapšen je u drugim dijelovima zemlje.

Sekta “Svemogući Bog” predviđa da će nastupiti tri dana tame od petka i pozvala svoje članove da svrgnu kinesku vladajuću Komunističku partiju, koju naziva “velikim crvenim zmajem”.

Takođe poručuje svojim pristalicama da će nastupiti period vladavine “ženskog Isusa” i da će cunamiji i potresi zavladati širom svijeta.

Predviđanja o apokalipsi dobila su veliku medijsku pažnju u Kini, dijelom zahvaljujući holivudskom filmu katastrofe “2012”, koji je navodno inspirisan majanskim proročanstvom.

Sekta je osnovana početkom 1990-ih, ali je ostala u tajnosti zbog vladine netolerancije prema nezvaničnim vjerskim grupama.

FENA/Informer.ba