Izdvojeno Region Udarno Vijesti

Uhvaćen Ratko Mladić!

Prvo je iz Hrvatske  stigla informacija da je srbijanska policija u Srbiji uhvatila čovjeka za koga se sumnja da je Ratko Mladić.

Policijski izvori iz vrha srbijanske policije su saopštili da je uhapšen stariji muškarac koji se predstavlja kao Milorad Komadić. Njemu je uzet DNK uzorak koji je predat na analizu, te će se ubrzo saznati da li je u pitanju zaista Ratko Mladić.

Hapšenje je uslijedilo poslije anonimne dojave da Komadić posjeduje dokumenta sa oznakama Ratka Mladića, kojem je i fizički veoma sličan. U akciju je uključeno srpsko specijalno tužilaštvo.

Inače, danas je na Brionima sastanak na kome prisustvuju Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i Serge Brammertz, glavni tužilac haškog tribunala.

Srpsko tužilaštvo za sada ne želi ni da potvrdi ni da demantuje da se radi o Ratku Mladiću.

Kako je za B92 rečeno u policiji, za potpunu provjeru DNK-a analize potrebno je tri dana.

Zagrebački Jutarnji list piše da je specijalna jedinica MUP-a Srbije u tajnoj operaciji na teritoriji Srbije uhapsila Milorada Komadića, ali se ne navodi tačan lokacija hapšenja.

Hrvatski list navodi i da je Komadić uhapšen zbog sumnje da je on u stvari Ratko Mladić. Hapšenje je navodno uslijedilo nakon dojave da Komadić raspolaže nekim “identifikacijskim oznakama Ratka Mladića kome je i fizički vrlo sličan”.

Predsjednik Srbije Boris Tadić održaće u 13.00 sati u Predsjedništvu Srbije konferenciju za novinare.

Ratko Mladić  se trenutno nalazi u prostorijama BIA na Banjici. Kako “Blic” saznaje, u toku je pretres kuća rođaka Ratka Mladića u Zrenjaninu.

B92 nezvanično saznaje i da je osoba za koju se sumnja da je Ratko Mladić uhapšena u selu Lazarevo kod Zrenjanina.

Predsjednik Srbije Boris Tadić na press konferencije za novinare potvrdio je  da je uhapšen Ratko Mladić!

On je potvrdio da je rano jutros uhapšen na teritoriji Srbije.

”Ovim se završava proces traganja za Mladićem, a istraga tek počinje ko je skrivao i štitio mladića u Srbiji, da li su to činili čak i državni organi. Svi koji su učestvovali u pomaganju biće procesuirani”.

”Zašto se to nije dogodilo prije pet godina i to ćemo istražiti”.

Predsjednik Srbje je rekao takođe da će biti čim bude dostupan organima gonjenja Goran Hadžić biti uhapšen, te obećao da će do kraja mandata biti uhapšene sve vođe i grupe organizovanog kriminala u Srbiji.

Također je napomenuo da svi koji bi pokušali da izazovu nestabilnost Srbije i nerede zbog hapšenja Ratka Mladića biće procesuirani i da ne vjeruje da će do toga doći.

Tadić je pohvalio srbijanske policijske snage koje su učestvovale u akciji.

„Okončali smo težak period i skinuli ljagu sa Srbije i njegovog naroda“, kazao je Tadić.

Informer.ba