Region Vijesti

Ukinuta presuda za ubistvo uz pomoć psa rotvajlera

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Jovica Nedeljković (37) osuđen na 14 godina zatvora zbog optužbe da je 22. aprila 2008. godine poslije svađe i fizičkog obračuna sa prijateljem Draganom Arsićem nahuškao svog psa da ga napadne, od čijih je ujeda Arsić preminuo.

Sud je naložio Višem sudu u Smederevu, čiju je presudu ukinuo, da ponovo sudi Nedeljkoviću, a njemu produžio pritvor. Prema ocijeni Apelacionog suda, prvostepena presuda je donijeta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka jer je izreka pobijane presude nerazumljiva i protivrječna datim razlozima.

U obrazloženju pobijane presude o pojedinim odlučnim činjenicama izostali su jasni i neprotivrječni razlozi, pa se ukidanje pobijane presude pokazuje nužnim“, navodi se u odluci Apelacionog suda.

Nedeljković je optužen zbog sumnje da je 22. aprila 2008. godine u svojoj kući u Radincu ubio Aleksića tako što je, nakon svađe i tuče sa njim, svog psa, rase rotvajler, nahuškao da ga napadne. Pas je bespogovorno izvršavao komande, odnosno napao je Aleksića i počeo da ga ujeda po celom tijelu i to činio sve dok mu okrivljeni nije rekao da stane.

Za to vreme Nedeljković je stajao sa strane i posmatrao šta se dešava. Pas je Aleksiću nanijeo 68 povreda usled kojih je preminuo. Nedeljković je zatim, tijelo pokojnog ubacio u gepek automobila i bacio ga u bunar koji se nalazi desetak kilometara dalje.

 

Tanjug/Informer.ba