BiH Izdvojeno Vijesti

Ulična akcija u Tuzli: “Narod zna da OVO NIJE država za čovjeka“

Aktivisti omladinskog pokreta Revolt danas će ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli organizovati uličnu akciju da bi uputiti poruke nezadovoljstva svim nivoima vlasti zbog aktuelne političke i ekonomske situacije u BiH, saopštio je ovaj pokret.

Predstavnici pokreta ovom akcijom će najaviti opsežnu kampanju pritiska na vladajuće strukture koja će biti realizovana širom BiH, prenosi Onasa.

Osnovni razlog akcije je sve teži životni standard građana, te aktuelna politička kriza u BiH, koji su rezultat neodgovornosti i nesposobnosti vladajućih elita“, saopštili su organizatori.

Tuzla u plakatima: “Narod zna da OVO NIJE država za čovjeka

Jučer je Tuzla osvanula oblijepljena plakatima sa porukom “Narod zna da OVO NIJE država za čovjeka“  kojim su članovi omladinskog pokreta Revolt iz Tuzle poručili političarima da su nezadovoljni vlastima u kantonu i u Federaciji.

Poruka je aluzija na predizborna obećanja SDA i SDP BiH i na njihove izborne slogane.

“Glavne osobine vladajućih političara su neodgovornost i nedostatak volje za suštinskim političkim i ekonomskim promjenama, a farsa oko formiranja vlasti je posljedica bezobrazluka, inata, neodgovornosti i netolerancije koju ispoljavaju predstavnici političkih partija koje pretenduju na vlast”, zaključili su iz ove nevladine organizacije.

”Dok se građani Bosne i Hercegovine nalaze se na udaru brojnih poskupljeja i drastičnom padu životnog standarda, njihovi politički predstavnici ne pokazuju ni minimum odgovornosti prema građanima koji finansiraju njihova besramno visoka primanja.

Farsa oko formiranja vlasti u državi znači još gori život za većinu građana, a to je samo posljedica bezobrazluka, inata, neodgovornosti i netolerancije koju ispoljavaju predstavnici političkih partija koje pretenduju na vlast”, navodi se u saopštenju Omladinskog pokreta Revolt.

 

Informer.ba