Politika Udarno Vijesti

Umjesto da se bavi svojim poslom promoviše Dodika

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je srpska dijaspora u Australiji kao najznačajniju srpsku ličnost izdvojila predsjednika Republike Milorada Dodika.

Čubrilović je po povratku iz Australije podsjetio da je na proslavi Večeri Republike Srpske, održanoj u gradu Volongong u državi Novi južni Vels, pročitao pismo predsjednika Srpske u kojem je izrazio očekivanje da će srpska dijaspora, zajedno sa kulturnim, političkim i javnim ličnostima koji žive u Australiji, uspostaviti što tješnje veze sa predstavnicima RS i zajedno djelovati po pitanju njenog statusa.

Ministar saobraćaja i veza RS naglasio je da bi predstavnici srpske dijaspore u Australiji rado vidjeli predsjednika RS u svojoj sredini i najavili da će u što skorije vrijeme uputiti pismo Dodiku da ih posjeti.

Čubrilović je uz put izjavio da je njegovim u razgovorima sa srpskim privrednicima u Australiji bilo riječi i o mogućnostima privredne i druge saradnje sa RS.

S čubrilovićem su bili i ambasador Srbije u Australiji Neda Maletić, episkop australijsko-novozelandski Irinej i mnogobrojne javne i kulturne ličnosti iz dijaspore, piše Federalna.ba

 

Informer.ba