Region Udarno Vijesti Zanimljivosti

Umrli zagrljeni poslije 60 godina braka

Supružnici Vera (87) i Dragoslav (89) Jeremić u braku su živjeli 60 godina, zajedno su istog dana umrli, a komšije i policija su ih u ponedjeljak uveče našli – zagrljene.

Ovo dvoje penzionera, učiteljica i opštinski službenik, bili su poznati u Kragujevcu kao nerazdvojni par. Nisu imali djece, ali su se sve do petka, kada su ih komšije posljednji put vidjele, držali za ruke. Bila je to ljubav koju ni smrt nije mogla da rastavi.

Kako je saopštio portparol policije, komšije su pozvale MUP jer im se Jeremići nisu javljali na telefonski poziv, niti su otvarali vrata. Zasad se zna da su oboje umrli prirodnom smrću i da nema tragova nasilja, ali su tijela ipak poslata na obdukciju.

Komšija Živan Obradović je zajedno sa policajcima ušao u stan Jeremića, u Ulici kralja Petra Prvog na četvrtom spratu.

”Otvorili smo vrata na silu. Prvo sam primetio da je ključ u bravi iznutra. Ležali su na podu, priljubljeni jedno uz drugo, ona potrbuške, on pored nje. Žao nam ih je, bili su vrlo fini ljudi, kulturni… Prava gospoda. Voleli su se, međusobno se pazili i čuvali. Nisu hteli da im iko pomaže. Vera je pre par godina doživela infarkt i Dragoslav je, iako se teško kretao, stalno brinuo o njoj. Živeli su svoj život i tako ga, zajedno, i završil’‘i…

Rođeni brat Vere Jeremić je srpski akademik, istoričar Vladimir Stojančević, ima 90 godina i živi u Beogradu.

‘Moja sestra i zet su se mnogo voleli, upoznali su se kada je dobila posao učiteljice u selu Cvetojevac kraj Kragujevca. Živeli su povučeno, ali su stalno bili zajedno. Sahranu će organizovati Šumadijska eparhija jer sam ja star i bolestan” – rekao je “Blicu” Stojančević.

 

Informer.ba