Ekonomija Udarno Vijesti

Unicredit Bank i PikPay: Uskoro nova e-commerce usluga

UniCredit Bank i PikPay će uskoro u rad pustiti e-commerce uslugu, koja će omogućiti sigurnu kupovinu, odnosno prodaju robe ili usluge putem interneta, bez potrebe za kontaktom ugovornih strana.
Usluga je namijenjena firmama, obrtnicima, poduzetnicima, odnosno svima koji žele imati prodajno mjesto na internetu u sigurnom okruženju.

Novom uslugom bit će omogućen prihvat svih VISA, MasterCard i Maestro kartica, te kupovina na rate bez kamata i naknada korisnicima UniCreditCard platnih kartica, garantirajući pritom visoku sigurnost plaćanja karticama.

Osim toga, PikPay pušta i prvu e-wallet uslugu u ovom dijelu Evrope.

E-commerce usluga bit će implementirana korištenjem najvišeg sigurnosnog standarda koji se zahtijeva u kartičnom poslovanju (PCI DSS standard), 3D Secure verifikacije i EV Validacije.

To za trgovce znači potpunu zaštitu u komunikaciji s UniCredit Bankom, kao i s krajnjim kupcem, saopćeno je iz UniCredit banke.

PikPay je prvi domaći servis za sigurno i brzo online plaćanje, koji je implementiran krajem 2010. godine, s ostvarenim prometom koji prelazi više od milion konvertibilnih maraka.

PikPay je svoje dosadašnje poslovanje vršio putem EUR valute u saradnji sa internacionalnim finansijskim institucijama, i ovo je prvi put da svoje poslovanje započinje sa domaćom bankom i u domaćoj valuti.

Fena/Informer.ba