BiH Udarno Vijesti

Upitno poslovanje više od 150 radnji u “Skenderiji”

Upitno je poslovanje više od 150 radnji u Privrednom gradu “Skenderija”. Nemaju samo sportisti problema, muku muče i privrednici, kazao je jučer za “Dnevni avaz” predsjednik Udruženja zakupaca poslovnih objekata “Skenderije” Predrag Radak.

Prva kiša

”Dugogodišnji problemi s kojima se bore privrednici i dalje su prisutni! Nemamo ni minimalnih uvjeta za rad. Ljeti su mušterije bježale od nas, jer je temperatura u našim radnjama bila viša od 40 stepeni. A sada idu jesen i zima, čim padne prva kiša, počet će i prokišnjavati na više od 50 mjesta. Zbog dugovanja sportskih klubova isključit će nam i struju, ovdje je haos” – kaže Radak.

Privrednici se žale da ni ova Vlada Kantona do sada nije ništa uradila da im poboljša uvjete. Kaže da su ministru privrede Rusmiru Sendiću i premijeru Fikretu Musiću poslali pet dopisa, ali bez odgovora.

Obećali novac

”Lani su bili obećali dati dio novca za sanaciju platoa, ali ništa nije urađeno. Samo su iz Uprave “Skenderije” zamijenili vrata na četiri ulaza i osam ošetećenih ploča. Ni ove godine u budžetu Vlade nije izdvojen ni fening za “Skenderiju”. Vlast se grdno vara ako misli da će uništiti “Skenderiju” pa je prodati u bescjenje”– poručuje Radak.

Kako su nam kazali privrednici, od Privrednog grada živi više od 4.000 ljudi i neće dopustiti da propadne.

”Za “Skenderiju” ćemo se boriti do posljednje kapi krvi’‘ – poručili su.

 

Informer.ba