BiH Udarno Vijesti

Uskoro ćemo putovati skelom iz BiH u Srbiju

U bijeljinskoj Mjesnoj zajednici Janja u toku su aktivnosti na nabavci skele koja će saobraćati preko Drine, nakon što su dobijene neophodne dozvole nadležnih u Srbiji i BiH za uspostavljanje malograničnog prelaza, rekao je Srni načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić.

 

Mićić je naveo da će opština Bijeljina izdvojiti 30.000 KM, koliko je obećala i Federacija BiH, za kupovinu skele, registraciju, sajlu, pravljenje prilaznih puteva te temelja za kućice za policiju i carinu.

“Postoji jedna skela koja je u dobrom stanju, a koja je ranije bila na Pavlović mostu i pripada Mjesnoj zajednici Badovinci. Stupili smo u kontakt sa nadležnima u toj zajednici i cijena za skelu je prihvatljiva i iznosi oko 10.000 eura”, rekao je Mićić.

On je dodao da je ostalo da se riješi pitanje transporta, nakon čega će skela u skorije vrijeme biti u funkciji i na raspolaganju stanovnicima Janje koji imaju zemljište sa druge strane rijeke Drine.

Prilikom ranije posjete mještanima Janje, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da je o organizovanju malograničnog prelaza razgovarao sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem te da je postignut dogovor o njegovom uspostavljanju.

“Tamo ima oko 500 hektara zeljišta koje stanovnici Janje ne mogu da obrađuju a da ne prođu taj dugi put”, rekao je Izetbegović.

 

Srna/Informer.ba