BiH Udarno Vijesti

Uskoro deložacija bivših ministara i predsjednice

Bivša predsjednica Federacije BiH (FBiH) Borjana Krišto i bivši federalni ministri Nevenko Herceg i Vjekoslav Bevanda ovih dana trebalo bi da budu deložirani iz službenih stanova u vlasništvu Vlade FBiH koje su koristili u proteklom mandatu, ali ih još nisu vratili nadležnoj službi.

Predsjednik Komisije federalne Vlade za statusna pitanja izabranih zvaničnika Damir Mašić kaže da je bivšim ministrima i bivšoj predsjednici FBiH u više navrata poslato upozorenje da su njihovi ugovori o korištenju službenog smještaja istekli i da bi trebalo da vrate stanove koje koriste.

Uprkos više pisanih i usmenih upozorenja da su im ugovori sa Službom za zajedničke poslove organa i tijela FBiH istekli i da treba da isele iz službenih stanova, oni su se oglušili o to“, rekao je Mašić.

On je dodao da se više ne može čekati da oni sami isele, između ostalog i zbog novoizabranih zvaničnika koji imaju pravo na službeni smještaj koji im ne može biti dodijeljen jer nema slobodnih službenih stanova.

Komisijska primopredaja stanova biće izvršena bez obzira na to da li će korisnici u trenutku primopredaje biti prisutni u stanovima ili ne, piše sarajevsko “Oslobođenje”.

 

 

Srna/Informer.ba