Crna hronika Udarno Vijesti

Uspješne akcije policajaca u sarajevskom kantonu

Policijski službenici I PU uhapsili su i drugog osumnjičenog J.K., rođen 1991. godine u Sarajevu, koji je 11. februara s E.A., iz Sarajeva počinio razbojništvo nad B.A. u UO “Ašikovac”, ulica Bravadžiluk, općina Stari Grad Sarajevo. 

Nakon kriminalističke obrade, J.K. je uz službeni izvještaj danas predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

RAZBOJNICI UKRALI MOBITEL I NOVAC

U ponedjeljak oko 19.30 sati u ulici Brčanska, općina Novi Grad, tri NN osobe izvršile su razbojništvo nad V.M. iz Sarajeva.

Tom prilikom, uz prijetnju nožem ukrale su mu određenu sumu novca i mobitel, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

ČETIRI OSOBE POVRIJEĐENE U SAOBRAĆAJNIM NEZGODAMA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se 34 saobraćajne nezgode, u kojima je jedna osoba teže, a tri lakše povrijeđene. Zbog vožnje automobila pod djestvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač.

RASVIJETLJENO RAZBOJNIŠTVO 

Jučer u 12.00 sati, policijski službenici V PU uhapsili su Š.H., rođen 1978.godine u Gradačcu, nastanjen u Sarajevu, jer je osumnjičen da je počinio razbojništvo nad B.Z. iz Sarajeva.

Nakon što je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, predat je u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.

IZGORIO AUTOMOBIL MARKE “VW PASAT”

U ulici Ciglanska, općina Centar Sarajevo, jučer se zapalio automobil marke “VW pasat”, vlasništvo Z.Z. iz Sarajeva.

Na sreću, bez intervencije vatrogasaca vlasnik je ugasio požar, koji je prouzrokovao materijalnu štetu na automobilu.

Uviđajem policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo i sudskog vještaka PPZ-a konstatovano je da je požar izbio upotrebom otvorenog plamena NN osoba. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalansku izvršioca.

IDENTIFIKOVANI KRADLJIVCI

U 16.00 sati, policijski službenici III PU uhapsili su M.A., rođen 1990. u Sarajevu i A.S., rođen 1990. u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, jer se sumnjiče da su izvršili krađu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uhapšeni A.S. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba.

U SUDARU TEŠKO POVRIJEĐENA SARAJKA S.N.

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jučer oko 23.50 sati, na raskrsnici ulica X transverzala – Adija Mulabegovića – Semira Frašte, općina Novi Grad Sarajevo, teške tjelasne povrede zadobila je S.N. rođena 1976. u Sarajevu, dok su putnici iz automobila “audi”, P.H. i H.S lakše povrijeđeni.

Povrijeđenoj je ukazana ljekarska pomoć u KCU u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržana na daljem liječenju.

Do nesreće je došlo prilikom sudara automobila marke “VW golf 2”, kojim je upravljao H.S., rođen 1966. u Sarajevu i automobila marke “audi 80”, vlasnika P.H., rođen 1988. u Sarajevu.

Tužilac Kantonalnog tužilaštva i policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo obavili su uviđaj.

 

Fena/Informer.ba