BiH Udarno Vijesti

Uspostavljen tramvajski saobraćaj do Nedžarića

Nakon što je uspostavljen tramvajski saobraćaj na relaciji Baščaršija – Čengić-Vila, danas je očišćena i dionica do Nedžarića.

Probni tramvaj do Nedžarića pušten je u 14:25 sati, kako bi se ispitalo koliko je sigurno voziti na ovoj dionici, saopšteno je iz GRAS-a.

U GRAS-u očekuju da probni tramvaj prođe večeras i do Ilidže, kako bi tramvajski saobraćaj već u jutarnjim satima bio u funkciji na dionici od Baščaršije do Ilidže.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Haris Lulić danas je izjavio da je trolejbuski saobraćaj na relaciji Dobrinja – Trg Austrije bio uspostavljen u roku od 24 sata od proglašenja stanja elementarne nepogode, a očekuje se da će do kraja dana, ukoliko bude očišćena ulica Patriotske lige i lokalitet Jezera, profunkcionirati i trolejbus na relaciji Dobrinja – Jezero.

Dodao je da je autobuski i minibuski saobraćaj gdje su pročišćene saobraćajnice uspostavljen te izrazio nadu da će se i ostale linije uspostavljati kako radnici preduzeća “Rad” budu vršili čišćenje ulica.

Naglasio je da će se obustava saobraćaja koja je na snazi od 4. februara od 17 sati uz povremene obustave realizirati u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova KS-a i to na lokalitetima na kojima se bude vozio odvoz snijega i snježnih nanosa.

Ministar Lulić pozvao je sve građane ovog kantona koji koriste usluge taksiprijevoza da se, ukoliko imaju primjedbe na taj vid prijevoza, pismeno obrate kantonalnoj inspekciji i odjeljenju za saobraćaj, te da uzmu podatke od prijevoznika kako bi se taksiprijevoznik mogao sankcionirati.

 

Fena/Informer.ba