Region Udarno Vijesti

Uz ogromno osiguranje Ratko Mladić jutros posjetio grob kćeri Ane

Haški optuženik Ratko Mladić jutros je, uz pratnju brojnog osiguranja, posjetio grob svoje kćeri Ane te je potom vraćen u beogradski Specijalni sud.

Zamjenik tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić je rekao da su tužiteljstvo i sud pristali ispuniti ovaj Mladićev zahtjev, a sigurnosne službe su procijenile da ga je najlakše ispuniti danas ujutro, piše B92.

Ana se ubila očevim pištoljem

Mladićeva kći Ana je počinila samoubojstvo očevim pištoljem 1994. godine, a haški optuženik je odmah prvog dana nakon uhićenja izrazio želju da posjeti njezin grob. Prije odlaska na groblje, u zgradu Specijalnog suda je ušla kolona policijskih i specijalnih vozila, kao i vozilo Hitne pomoći. Prvo je iz zgrade izašla kolona policijskih terenaca, a nakon njih i bijeli blindirani Land Rover.

Ratko Mladić čeka izručenje Haškom sudu nakon što je beogradski sud u petak utvrdio da su ispunjeni svi uvjeti za njegovo prebacivanje. Mladićev advokat Miloš Šaljić je čekao posljednji trenutak za podnošenje žalbe te ju je jučer poslao poštom. Žalbeno vijeće se sada treba očitovati o žalbi i ako potvrde raniju odluku suda, od izručenja Mladića dijeli samo potpis srpske ministrice pravde.

 

Informer.ba