Svijet Udarno Vijesti

Uznemirujuće fotografije: Par tri dana mučio tinejdžera, vjerujući da je ukleo dijete. Umro je u najgorim mukama

Broj zlostavljane i ubijene djece u Velikoj Britaniji uvelike je porastao. Vjeruje se da su razlog tomu ritualni magijski obredi koje uvelike prakticiraju neke afričke imigrantske zajednice.

Upozorenje je objavljeno nakon što je par iz Demokratske republike Kongo osuđen za ubistvo ženinog 15-godišnjeg brata tokom izvršavanja egzorcizma, piše The Telegraph.

Naime, Kristyja Bamua su vlastita sestra Magalie i njen partner Eric Bikubineumoljivo mučili i zatim ga utopili u kadi na sam Božić 2010., jer su vjerovali da je ukleo drugo dijete. Petnaestogodišnjak je molio da umre jer su bolovi, koje mu je par puna tri dana zadavao noževima, palicama, metalnim šipkama i čekićem, bili neizdrživi. Žrtva je zadobila 130 zasebnih ozlijeda, a ubice vjerojatno čeka doživotna kazna.

mučenje 15-godišnjaka

Policija je izjavila kako je u proteklih deset godina istražila 83 slučaja zlostavljanja djece temeljena na vjerskim osnovama, uključujući vještičarstvo. No, detektivi smatraju da ih je još mnogo neprijavljenih.

stan u kojem je mučen 15-godišnjak

Dječji dobrotvori i aktivisti pozvali su zajednice da prijave zloupotrebu i rekli socijalnim radnicima kako moraju bit čvršći u suočavanju sa zlostavljanjima u imigrantskim skupinama.

Među rasvijetljenim slučajevima su četiri ubistva, uključujući ono Viktorie Climbié iz 2000. godine. Taj je slučaj bio prvi koji je ukazao na opasnost problema u Britaniji.

skica afričkog para

Humanitarna zaklada Victoria Climbié, osnovana nakon smrti osmogodišnjakinje, ističe kako broj žrtava nije velik, ali je utjecaj tih događaja vrlo značajan. Neki službenici nisu sigurni kako se nositi sa slučajevima zlostavljanja vezanim uz vještičarstvo i duhovnu opsjednutost. „Oni koji rade s djecom trebali bi zapamtiti da niti jedna vjera ni kultura ne potiče okrutnost prema djeci i ne smiju se bojati intervenirati ako netko pograšno koristi vjeru kao ispriku da našteti djeci“, rekao je direktor zaklade Mor Dioum.

stan u kojem je mučen 15-godišnjak

Jutarnji.hr/Informer.ba