Crna hronika Udarno Vijesti

Vareš: Punac nožem usmrtio zeta

Midhet Ćosić (24) iz Kaknja umro je u noći s nedjelje na ponedjeljak u Urgentnom bloku Kantonalne bolnice Zenica. Ćosić je u KBZ stigao s povredama grudnog koša koje su mu nanesene najvjerovatnije nožem, a nakon što je zbrinut u Hitnoj pomoći u Kaknju. Međutim, ranjavanje se dogodilo desetinama kilometara dalje, u Mijakovićima kod Vareša.

Kako saznajemo, nastradali je bio akter porodične tuče nakon verbalnog sukoba s puncem Sejom Islamovićem. Od prijatelja obje porodice saznajemo da su sukobi  evidentirani i ranije, pa i sukobi cijelih porodica Ćosić i Islamović.

Midhet je živio sa Sejinom kćerkom Ermelinom. U braku su nešto više od dvije godine i imaju dvoje djece. Oboje su bili bez zaposlenja u prilično teškom finansijskom stanju. Piše Dnevni avaz.

Policija je nakon incidenta privela više osoba koje su potvrdile da je punac zetu nanio povrede, za koje će se kasnije pokazati da su bile smrtonosne. Oko ponoći na lice mjesta stigla je tužiteljica Lejla Selimović koja je obavila uviđaj s timom istražitelja MUP-a ZDK.

Islamović je priveden, saslušan u MUP-u ZDK, a prema dosadašnjoj praksi, očekuje se da danas tužiteljica Selimović nakon njegovog saslušanja zatraži da nadležni sud odredi jednomjesečni pritvor.

 

Informer.ba