BiH Udarno Vijesti

Vasić: PDP se otvoreno stavio na stranu sarajevske politike

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić ocijenio je da se PDP otvoreno stavio na stranu sarajevskog političkog kruga, glasanjem u Komisiji za pripremu izbora Savjeta ministara BiH o zahtjevu Slave Kukića za odgađanje davanja mišljenja, odnosno preporuke Komisije za potvrđivanje ovog kandidata “platformaša” za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Onako kako veliki SDP obmanjuje birače u Federaciji BiH, svojim Komišićima i neoustašama, tako mali SDP, odnosno PDP, u Republici Srpskoj  obmanjuje birače svojim lažnim opozicionarstvom“, naveo je Vasić za portal “SNSD Info”.

On je ocijenio da to više nije nikakvo opozicionarstvo, niti izdaja, nego najobičnija prodaja političkih glasova birača RS koji su, zavedeni, glasali za PDP.

Vasić je istakao da lider PDP-a Mladen Ivanić, nakon prihvatanja da ga predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija na “mala vrata” uvede u Dom naroda, sada uzvraća glasanjem u Komisiji za pripremu izbora Savjeta ministara BiH, čime se otvoreno stavlja na stranu sarajevskog političkog kruga.

PDP bi, radi korektnosti prema biračima i javnosti, trebalo da se preregistruje u nekom sarajevskom sudu, kao sarajevska politička stranka”, poručio je Vasić.

Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara BiH odgodila je 16. juna davanje mišljenja, odnosno preporuke za potvrđivanje kandidata “platformašaSlave Kukića za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, zbog njegovog zahtjeva da se o tome raspravlja za sedam dana.

Šest od 11 članova ove komisije, koliko ih je prisustvovalo glasanju, podržalo je Kukićev zahtjev, dok su Drago Kalabić iz SNSD-a, Aleksandra Pandurević iz SDS-a, Petar Kunić iz DNS-a, Božo Ljubić iz HDZ-a 1990 i Mato Franjičević iz HDZ-a BiH bili protiv.

Mediji su prenijeli da je, pored tri člana Komisije iz redova “platformaša” i Nermina Purića iz DNZ-a i Mirsada Đuguma iz Saveza za bolju budućnost BiH, koji su glasali za Kukićev prijedlog, za odgađanje donošenja preporuke bila i Vesna Spremo iz PDP-a.

 

Srna/Informer.ba