Crna hronika Udarno Vijesti

Vatra guta hektare šume na području Ljubinja i Bileće

Na području opštine Ljubinje, u rejonu Radimlje, gori trava, nisko rastinje i šuma, a dužina požarne linije je više od osam kilometara

U požarima koji su od juče aktivni na području hercegovačkih opština Ljubinje i Bileća već je izgorjelo više destina hektara šume, a vatrogasci nastoje da vatru stave pod kontrolu kako ne bi ugrozila naseljena mjesta.

Na području opštine Ljubinje, u rejonu Radimlje, gori trava, nisko rastinje i šuma, a dužina požarne linije je više od osam kilometara. U ljubinjskoj vatrogasnoj jedinici kažu da svim raspoloživim sredstvima pokušavaju da spriječe širenje vatre, ali da gašenje otežava nepristupačan teren.

Komandir vatrogasne jedinice u Bileći Radomir Radmilović rekao je da je požar velikih razmjera između sela Granice, Podgorje i Krstače, za sada stavljen pod kontrolu i da na požarištu dežuraju vatrogasci, šumari i pripadnici Civilne zaštite, jer vatra izbija na pojedinim lokalitetima.

Na ovom području od juče je izgorjelo više od 50 hektara cerove, hrastove i borove šume.

Požar na području Zubaca u opštini Trebinje i dalje je aktivan, a na ovom terenu jutros su dejstvovali helikopteri Oružanih snaga BiH.

 

Srna/Informer.ba