BiH Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Vatrena stihija u okolini Mostara stigla i do kuća

Na području Mostara trenutno je aktivno više požara, a najkritičnije je iznad mjesta Kuti gdje gori već četvrti dan. Taj se požar sinoć spustio i do naselja tako da su vatrogasci i mještani cijelu noć branili kuće.

Kuće su obranjene, a u gašenju tog požara pomagao je i helikopter OS BiH.

Po riječima zapovjednika vatrogasne postrojbe Mostar Petra Jurića, ono što je i bilo prigušeno uz pomoć helikopetera, opet se rasplamsalo, a požarišna linija kod tog mjesta je toliko duga da uvijek postoji opasnost da se požar spusti do kuća, te do naselja Vrapčići, što ovisi o smjeru vjetra.

To je ogroman požar i teško ćemo ga ugasiti. Mjesta će biti stalo ugožena, a kada se to dogodi mi se spuštamo, branimo kuće i tako u nedogled”, naglasio je Jurić.

Kuće su bile ugrožene i u požaru koji je jučer izbio kod Potoka i Željuše, gdje su vatrogasci gasili cijeli dan, a požar u Željuši opet se sinoć aktivirao.

Vatrogasci su u srijedu cijeli dan gasili požar i u Krivodolu koji je lokaliziran već nekoliko puta, ali se uvijek ponovno aktivira.

Također, već četvrti dan gori između Donje i Gornje Grabovice.

Pored svih tih velikih požara, jučer je gorilo i u Rodoču, Ilićima, Jasenici i Blagaju.

I ljudstvo i tehnika su iscrpljeni, a u Sjevernom logoru ostali smo samo na dva vozila jer su nam tri pokvarena“, kazao je Jurić, dadavši kako je ponovno upućen zahtjev za pomoć zračnim snagama.

Da smo imali kanader požar kod mjesta Kuti ugasili bismo u startu. Ovako dok se sva procedura ispoštuje, dok dođu helikopteri, požar se proširi, tako da ga je kasnije jako teško ugasiti“, zaključio je Jurić

Informer.ba