Crna hronika Udarno Vijesti

Velika Kladuša: Zaplijenjeno devet kilograma marihuane

Pretresom porodične kuće u naselju Marijanovac u Velikoj Kladuši, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) i Policijske stanice u ovoj općini, u ponedjeljak su zaplijenili 18 hermetičkih zapakovanih paketa u kojima se nalazio canabis. saopćeno je to novinarima na danas održanoj pres-konferenciji.

Težina pronađene količine je oko devet kilograma, a tržišna vrijednost se procjenjuje na oko 108.000 KM. Uhapšena je jedna osoba u Velikoj Kladuši. Akcija je izvedena na osnovu saglasnosti postupajućeg tužitelja i naredbe za pretres sudije za prehodni postupak Općinskog suda Velika Kladuša.

Možete li zamisliti da je ova količina opojne droge došla u ruke naše djece i građana koliko bi negativnih posljedica proisteklo iz njene zloupotrebe“, istakao je načelnik Odjeljenja za zloupotrebu droga, trgovine ljudima seksualnih delikata i borbu protiv terorizma MUPUSK-a. Po njegovim riječima, ovo je samo dio dugoročnog i planskog rada, o čemu će javnost biti blagovremeno upoznata. U toku su daljnje istražne radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Fena/Informer.ba