Crna hronika Udarno Vijesti

Veliki propust službenika KPZ Orašje: Milenko Lakić u zatvorskoj ćeliji imao mobitel!

U ćeliji KPZ-a u Orašju kod Milenka Lakića, člana grupe Zijada Turkovića, u četvrtak poslije podne pronađen je mobitel. Ovu informaciju potvrdio nam je Ivo Ivkić, direktor KPZ-a Orašje

” Pretresom ćelije koju koristi Lakić pronašli smo mobitel, i to ispod madraca njegovog kreveta. Protiv njega je već pokrenut disciplinski postupak i poslan je pismeni dopis nadležnom sudu i tužilaštvu” – kazao je Ivkić.

Prema njegovim riječima, osobe koje su u pritvoru, a pronađe im se mobitel mogu biti sankcionirane s 10 dana samice, ukidanjem raspolaganja novčanim sredstvima, zabranama posjeta i slobodnih posjeta te zabranom telefoniranja.

Kako saznajemo, Lakić je nakon pronalaska negirao da je mobitel njegov. Kazao je da je tu odranije i da ga nije koristio. Uprava KPZ-a još nije pregledala pozive s pronađenog mobitela, jer čekaju daljnje naredbe Tužilaštva BiH.

Lakićev branilac, advokat Dejan Bogdanović jučer nam je kazao da on nije obaviješten o pronalasku mobitela kod njegovog klijenta. Milenko Lakić se optužnicom Tužilaštva BiH  tereti za četiri monstruozna ubistva za koja je optužena Turkovićeva grupa, kao i za pokušaj ubistva.

 

Dnevni avaz/Informer.ba