Svijet Udarno Video Vijesti

VIDEO 18+/ Za lažne ‘uggsice’ rakunima skidaju kožu dok su živi i ostavljaju ih da uginu u najgorim mukama

Uznemirujuće snimke mučenja životinja u svrhu proizvodnje popularnih uggsica stižu iz Kine. Mučni video snimili su aktivisti za zaštitu prava životinja, a prikazuju radnike kako rakune najprije mučki onesvješćuju štapovima, tresu o pod, a zatim im oderu kožu dok su još živi, a sve to kako bi od njihove kože izrađivali jeftine imitacije popularnih čizmica Uggs .

Jadne životinje potom bacaju na hrpu i one potom u najgorim mukama ugibaju kroz tri sata. Upozoravamo, kako snimku ne bi smjeli pogledati osobe slabijeg želuca.

Originalne čizmice marke Uggs, koje se izrađuju od australske ovčje kože dostižu cijenu i do 190 eura, dok su imitacije puno jeftinije i mogu se naći po cijelom svijetu.

Istraga Međunarodnog društva čovječnosti, koja se bori za prava životinja, otkrila je da su lažne uggsice napravljene od krzna rakuna, iako je na deklaraciji navedeno da su prave australske, od ovčje kože.

Lena McDonald, šefica kompanije Ugg Australija, izjavila je za Herald Sun da ime Ugg koristi za 40 vrsti čizmica, no da su tek rijetke izrađene u Australiji.

 

Jutarnji.hr/Informer.ba

15 0 komentara

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Slazem se sa Markom,ovim ljudima treba uraditi isto sto i oni rade ovoj jadnoj zivotinji

  • Da fatis i da gi obesis za muda da visat horizontalno a ne vertikalno i so pravo ne treba da ze razmnozuvat E***I Kinezite

  • Gledajuci ovaj snimak…U zivotu nisam bila vise sokirana i potresena!Ne mogu ni da pojmim da neko moze da uradi ovakav vandalizam na bilo koje zivo bice a posebno na ove neduzne zivotinje!Ove ljude treba na lomacu zive spaliti!!!U shoku sam !!!

  • dabog njih oderali zive i onda ih pustili da umiru cijeli dan u najvecim mukama ,životenje jedne glupe -sad sve vidi tko su zaprave “ŽIVOTINJE” to ni zivotinja nebi napravile nago samo glupi “ljudi” koje trteba ubiti !!!!!!!!!!!!!!!!

  • DaBogda pokrepali u najgorim mukama, a onda isto to prozivljavali vjecno u Dzehenemu….izrodi…

  • I molim administratora da skloni ovaj video, vidjece neko dijete ovo pa ce skrenut…

  • Boze sacuvaj!!!
    Covjek je definitivno najveca i najokrutnija zvijer!