Svijet Udarno Video Vijesti

VIDEO/ 30-godišnja Brazilka zarobljena u tijelu bebe

Maria Audete do Nascimento, 30-godišnja Brazilka koja je rođena sedmog maja 1981. godine, sve je samo ne mlada žena koja živi normalnim životom.

Zbog hormonalnog poremećaja od kojeg boluje od rođenja, ona je zarobljena u tijelu bebe, prenosi Oddity Central.

Maria Audete do Nascimento živi sa svojom siromašnom porodicom, ocem i pomajkom, u kući napravljenoj od blata u Ceari u Brazilu. Očeva druga žena o njoj se brine od kad joj je prije 13 godina preminula biološka majka.

Zbog nedostatka sredstava, porodica nije mogla platiti liječenje za Mariju, čije bi se stanje normalizovalo da je počela primati potrebne lijekove odmah nakon rođenja i dijagnostifikovanja bolesti.

Zasad, nastaviće živjeti poput bebe, potpuno ovisna o tuđoj brizi, a sama ne može čak ni jesti, niti govoriti. No, koliko god siromašan dom u kojem Marija živi bio, u njemu ne nedostaje ljubavi. Dora, njena pomajka o ženi-djetetu se brine od dana kada se udala za njenog oca. Dori ta briga uvećava strast za životom i smatra da joj je Mariju poslao Bog, kako bi se brinula za nju.

Stručnjaci sa univerziteta u Ceari vjeruju da Marija boluje od hroničnog i teškog manjka hormona štitnjače, a kao posljedica tog nedostatka razvio se hipotireoidizam koji joj je onemogućio normalan psihički i fizički razvoj. Da je na vrijeme počela primati nadomjesnu terapiju, izrasla bi u potpuno normalno dijete. Univerzitet Mariju želi besplatno liječiti i time joj omogućiti barem malo samostalnosti – da hoda, jede i prozbori nekoliko riječi.

No zasad, Maria će ostati ono što većina roditelja možda priželjkuje – dijete koje nikada neće odrasti, piše Index.

Informer.ba