Svijet Udarno Video Vijesti

VIDEO/ Apokaliptičan video iranskog nuklearnog napada na Izrael

Prije nekoliko dana na internetu se pojavio apokaliptičan video koji prikazuje nuklearni napad Irana na Izrael.

Cilj mladog filmaša koji ga je snimio uz pomoć mnoštva specijalnih efekata bio je upozoriti svijet na ono što bi se moglo dogoditi ukoliko se ne zaustavi iranski nuklearni program.

Vrijeme radnje je februar 2013. godine, na horizontu se izdiže golem oblak dima u obliku gljive kao posljedica nuklearne eksplozije dok neprijateljski avioni nadlijeću preplašene građane.

Ovaj kratki film snimio je mladi izraelski filmaš Ronen Barany. ‘Hitleru je bilo potrebno 5-6 godina da istrijebi 6 miliona Židova. Ahmadinedžadu će biti potrebno 5-6 minuta i jedna ili dvije bombe . Zato želim probuditi svijet’, rekao je Barany.

Javnost već godinama raspravlja o mogućem sukobu Irana i Izraela, te o prijetnji koju Ahmadinedžadov nuklearni program predstavlja za Izrael. No, u posljednje vrijeme sve se češće raspravlja i o mogućem preventivnom napadu Izraela na Iran prije no što njihova nuklearna postrojenja stvore bombu koja bi mogla izbrisati Izrael s lica Zemlje.

Izraelci se već pripremaju za najgori mogući scenarij, pa su tako već napravili skloništa u podrumima, a postoji i lista čekanja za gas maske kojima izraelska vlada opskrbljuje građane.

Čelnici izraelske države jasno su dali do znanja kako neće dopustiti Iranu da dođe do te tačke kada bi lansirali nuklearni napad na Izrael. ‘U našem nacionalnom interesu je da svijet zna kako je Izrael spreman za napad, iako možda to nije ono što mi želimo’, rekao je David Horovitz, urednik u Times of Israel za Sky News.

‘Oni koji znaju šta se događa, ne pričaju o tome, a oni koji pričaju zapravo ne znaju što se događa‘, dodao je Horovitz, prenosi Dnevnik.hr.

 

Informer.ba