Svijet Udarno Vijesti

VIDEO/ Avion prinudno sletio zbog kapetanove paranoje: Al-Qaida, terorizam, srušit ćemo se

Putnički avion američke kompanije “JetBlue” prinudno je sletio u Teksasu zbog uzbune koju je izazvao kapetan svojim grozničavim ponašanjem.

Avion koji je letio iz New Yorka ka Las Vegasu morao je prinudno sa sleti nakon što je jedan od pilota počeo da trči po avionu uz povike o bombi, nakon što mu nije dozvoljeno da se vrati u pilotsku kabinu.

On je počeo da lupa po vratima kokpita uz povike da ga puste unutra, ali mu to nije dozvoljeno, prenijeli su američki mediji.

Jedan od članova posade zamolio je putnike putem interkoma da obuzdaju muškarca, što su oni i učinili. Poslije toga su ga držali savladanog dok avion nije sletio.

Odabrao je pogrešan avion. Momci su ga lako savladali u olimpijskom stilu“, izjavio je jedan putnik. Druga osoba iz aviona rekla je da misli da je riječ o kapetanu.

“JetBlue” je saopštio da je drugi kapetan, koji je bio van dužnosti i među putnicima, ušao u pilotsku kabinu i preuzeo dužnost dok se letjelica nije prizemila.

Kompanija navodi da je bolesni kapetan prebačen u ljekarsku ustanovu.

Portparol ovog avioprevoznika rekao je da će putnicima biti nadoknađeni troškovi za ovaj let i da će dobiti kredit u iznosu dvostruke vrijednosti kupljene karte.

“JetBlue” nije želio da saopšti ime ili medicinsku historiju pilota koji je izazvao incident.

 

Srna/Informer.ba