Region Udarno Video Vijesti

VIDEO/ Beograd: Huligani pajserom udarali studente beogradskog Filozofskog fakulteta

List navodi kako su napadači uz povike “komunjare” i “sve ćemo vas pobiti” pajserom jurili okupljene studente te su jednog od njih lakše ozlijedili udarcem u prsa.

Stajali smo ispred fakulteta kada se pojavila grupa muškaraca obučenih u trenirke i odmah nas počela psovati i vrijeđati. Iznenada, jedan od njih je izvadio pajser i kolegu udario po prsima. Nasreću, jedva ga je dohvatio, pa je ostala samo manja modrica” kaže studentica koja je prisustvovala napadu.

Snimka incidenta zabilježena je i mobitelom, a nakon udaranja pajserom, huligani su studente gađali i kamenjem te lampama koje osvjetljavaju cvijeće ispred fakulteta. Pritom su razbili i jedan prozor na zgradi. Napadači su pobjegli prije dolaska policije, ali su zaboravili pajser koji je policija uzela kao dokaz.

Uprava Filozofskog fakulteta istakla je objaveštenje u kojem ističe da ne može da garantuje bezbjednost studenata na fakultetu. U obavještenju se, između ostalog, navodi da “uprava fakulteta ne garantuje bezbednost lica u dijelu zgrade ka Akademskom platou i Vasinoj ulici”, gdje su juče nepoznati muškarci napali studente.

 

Blic/Informer.ba