BiH Izdvojeno Vijesti

VIDEO/ Direktor muzičke škole na Ilidži Mehmed Bajraktarević izvrijeđao ministra Suljagića

Direktor Osnovne muzičke škole na Ilidži  Mehmed Barjaktarević, sjednice Nastavnog vijeća pretvorio je u obračun s neistomišljenicima, u što se Federalna TV uvjerila nakon što su savjesni građani dostavili jedno od obraćanja ovog kabadahije.

Na Bajrakterevićevoj meti našao se kantonalni ministar Emir Suljagić. Ni to ne bi bilo sporno da direktor Barjakaterević ne koristi rječnik ulice, mržnje i zastrašivanja.

Ravnatelj Osnovne muzičke škole na Ilidži Mehmed Bajraktarević nadležnoga ministra Suljagića na sjednicama nastavničkoga vijeća vrijeđa na najgori mogući način.  Snimak na kojem dotični direktor nastupa radikalno, bez uvažavanja pozicije ministra, i uz vokabular bliži militantnim islamistima nego ravnatelju jedne muzičke škole, FTV je dobio putem redovite pošte.

“Našla se svinja gdje nije bila, nisu očekivali da će pobijediti. Da se nadolme za vrijeme dok nisu bili na vlasti, kad su naše državljane slali za Gvantanamo… Kad Papa dođe u Zagreb, pola svijeta se klanja, eto razlike između Pape i reisa, on je vrhovni autoritet katolika, a reis muslimana. A đubrad muslimanska, kao naš ministar, se nađu da pljuju, on neće ni ime da mu spomene, ONO je mene uvrijedilo. To smeće ateističko“, govorio je Bajraktarević.

Nakon ovih stravičnih uvreda koje su došle od direktora jedne osnovne škole, sukladno pravilima profesije novinari FTV-a su potražili komentar nadležnoga ministra koji je bio meta ovog Bajraktarevićevog monologa.

“Još sutra ću tražiti sastanak s članovima Školskog odbora Osnovne muzičke škole Ilidža i tražiti da oni razmotre postupke gospodina direktora”, kaže ministar obrazovanja Kantona Sarajevo Emir Suljagić.

To je samo djelić uvreda pod ravnateljskom palicom Bajraktarevića. On ide dalje i ne štedi nikoga. Tako se Federalna televizija našla na udaru klevete. Mržnja je ostala ista.

 “Nemojte nasjedati Federalnoj TV i tim paščadima”, riječi su direktora Bajraktarevića.

“Apsolutno sam zgrožen da naši nastavnici odgajaju djecu poreskih obveznika i koriste taj jezik”, komentar je ministra Suljagića.

Ministar je kategoričan – Zakon o  osnovnom obrazovanju je jasan kada je riječ o vrijednostima u školama, gdje se politički govori i harange moraju sankcionirati. Stoga nije nerelano da vas, koliko sutra, izvijestimo da ovakav direktor ne može ostati na svojoj poziciji.

Informer.ba

4 0 komentara

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • jest, kad bi to fakat bila sjednica nastavnickog vijeca, a FTV je, naravski, tako jadno i bijedno uradila prilog

  • Ne znam kako mogu tako lagati,kad ovo nije istina!! Direktor osnovne muzičke škole Mehmed Bajraktarević nije ovo sigurno rekao !!!!

  • Pa nikome ne ide u prilog kad neko ostvaruje uspjeh, postigne odredjene rezultate i onda kao “vrijedja” u sto naravno sumnjam, jer gospodin Mehmed je prije svega gospodin, čovjek a zatim i umjetnik u pravome smislu rijeci…i kao do jucerasnji njegov student nikad od tog covjeka nisam cuo niti ijednu laz ili prosipanje nacionalistickih mrznji, prema tome…slazem se sa prethodnim osobama i mislim da mu je postavljena zamka…….sramota sta mu rade:(

  • A sta ocekivati od SDP-a nego NKVD metode. Sramota je za jednu zemlju da ima ministra ala “drug Suljagic”. Sve i da je gosp Mehmed rekao ono Gvantanamu, pa to je istina! Sta sada treba; da lazemo i kazemo da SDP sa drugom Lagumdzijom to nije radila. Sramota, ako je i od SDP-a.
    Stvarno su majstori harange i boljsevickih likvidacija.