Svijet Udarno Video Vijesti

VIDEO/ Ispad BBC voditelja: Radnike javnog sektora bi sve pobio pred njihovim porodicama

Britanska medijska mreža BBC izvinila se zbog komentara popularnog televizijskog voditelja Jeremyja Clarksona koji je rekao da radnike javnog sektora “treba pogubiti”.

U jednom u nizu od gafova voditelj veoma gledane emisije Top Gear Clarkson rekao je gostujući u programu One Show mreže BBC da radnike javnog sektora treba pogubiti pred njihovim porodicama.

Clarkson (51) se, takođe, požalio da on nekada kasni na posao zato što se pojedinci bacaju pod voz, piše Daily Telegraph.

BBC je skoro odmah objavio izvinjenje rekavši da Clarkson zna povremeno da prekorači granicu u traganju za “komičnim”, dodajući da se više gledalaca žalilo, ali nisu naveli tačan broj.

Tokom interjvua Clarkson a su upitali šta bi on uradio sa štrajkačima, a on je odgovorio “da bi ih sve pobio”. “Sve bi ih izveo i pobio pred njihovim porodicama”, rekao je Clarkson .

“Kako se usuđuju da štrajkuju kada imaju te pozlaćene penzije koje su im garantovane, dok mi ostali moramo da zarađujemo za život”, rekao je Clarkson .

Dok su se neki u publici smijali, voditelji Matt Baker i Alex Jones bili su zaprepašteni i bilo im je neprijatno.

Clarkson  je kasnije dodao da on nekada dolazi vozom na posao, koji uvijek staje u Readingu jer “svaki put neko skoči pod voz”.

“Zapitate se zašto smo stali ako smo nekoga udarili? Ne vidim smisao u zaustavljanju? Tom nekom neće biti ništa bolje”, rekao je Clarkson.

Njegovi komentari izazvali su kritike gledalaca koji su postavili više komentara na društvenoj mreži Twitteru, međutim bilo je i drugih koji su se smijali, rekavši da je to bila samo dobra šala.

Na kraju emisije voditelji mreže BBC su se izvinili zbog Clarksonovog “pretjeranog taletna za komično” i “strogih gledišta”.

“Iako uživamo u njegovim stavovima, koje on nekada pretjerano ističe da bi dobio efekat komičnog, istinski nam je žao ako su njegovi komentari o smrti na pruzi nekoga uznemirili”, rekli su voditlji.

Clarkson je i ranije izazvao ljutite komentare kada je bivšeg premijera Gordon Browna, koji je izgubio oko nesreći dok je kao tinejdžer igrao ragbi, nazvao “jednookim škotskim idiotom” .

 

Srna/Informer.ba