Svijet Udarno Video Vijesti

VIDEO/ Jede pepeo kremiranog supruga

26-godišnja Amerikanka Casie je sredinom prošle godine ostala bez supruga Shawna koji je preminuo od napada astme. Njen život je izgubio smisao, a jedini način na koji uspijeva umanjiti bol za ljubavlju svog života je bizarna i opasna ovisnost.

Naime, mlada udovica svuda sa sobom nosi pepeo pokojnog supruga, što i ne bi bilo toliko neobično da Casie bol ne ublažava jedući ostatke ljubljenog Shawna.

Zbog svoje ovisnosti jedna je od junakinja finalne sezone emisije „Moja bizarna ovisnost“ u kojoj otkriva sve detalje ove morbidne navike. Prema njenim riječima, u početku je bol za neprežaljenim suprugom ublažavala noseći njegov pepeo u trgovinu, na posao, u kino, u restoran, kuhala mu hranu koju je volio, gledala je s posmrtnim ostacima supruga TV program koji je on rado gledao, sve u svemu, sve što je radila, radila je s pepelom supruga.

Tada su stvari postale ekstremne. U jednom trenutku malo pepela joj je palo na ruku. Nije željela otresti pepeo jer je to njen suprug, pa je pepeo polizala. Od tada do danas pojela je oko kilogram pepela i jednostavno se ne može zaustaviti iako okus opisuje kao miks pokvarenih jaja, pijeska i brusnog papira.

Iako je svjesna da je njena ovisnost za većinu ljudi šokantna, pogotovo za roditelje pokojnog supruga koji nisu znali da im snaha polako, ali sigurno jede sina, ne može se zaustaviti. Najveća opasnost leži u hemikalijama koje se nalaze u pepelu, a uzrokuju psihozu kod osobe koja ih unosi u organizam. Prenosi 24SATA.
Informer.ba