Region Udarno Vijesti

VIDEO/ JNA tenk obojili u ružičasto, a u cijev stavili cvijeće

Nepoznati počinitelji obojili su u ružičastu boju arhivski tenk bivše jugoslavenske vojske u Ljubljani kao poklon svojim sugrađankama za Dan žena. U cijevi tenka su ostavili cvijeće, dok ih je direktorica muzeja nazvala vandalima.

Nepoznati počinitelji obojili su u Ljubljani u noći sa srijede na četvrtak u ružičastu boju arhivski tenk bivše jugoslavenske vojske, smješten kao muzejski izložak pred zgradom Muzeja novije povijesti u spomen na osamostaljenje Slovenije 1991. godine.

Incident je potvrdila direktorica muzeja Kaja Širok, rekavši da je slučaj otkriven u ranim jutarnjim satima, te je po službenoj dužnosti prijavljen policiji i ministarstvu kulture.

Ocijenila je da je riječ o vandalizmu i da je muzeju nanesena šteta, jer će se tenk ponovno trebati obojiti u izvornu maslinastu-zelenu boju, kako bi odgovarao svrsi zbog koje je postavljen.

Na slovenskim društvenim mrežama pojavila se međutim teorija da je riječ o duhovitoj čestitci za međunarodni dan žena, jer su muzejski radnici potvrdili da su “vandali” u cijev tenka stavili cvijeće.

 

Hina/Informer.ba