Svijet Udarno Vijesti

VIDEO/ Kakav medeni mjesec! Spasili korejski par iz utrobe broda

Potvrđeno je troje mrtvih, a još 40-ak ljudi je nestalo. Više od 60 je ozlijeđeno. Spasioci se probijaju kroz prevrnuti kruzer i pokušavaju doći do nestalih.

Mladi korejski par, oboje stari 29 godina, na medenom mjesecu ostao je zarobljen u kabini prevrnutog kruzera Costa Concordia kraj talijanskog otoka Giglio nakon što je više od 4000 putnika i članova posade napustilo brod.

Spasioci su čuli zvukove iz dubine broda pretražujući kabine. Vatrogasci se teško probijaju do nastradalih zbog stepenica, zatvorenih vrata i namještaja koji je zablokirao prolaz. Spasili su ih nakon što su gotovo cijeli dan proveli u prevrnutom brodu. Nakon njih vatrogasci su spasili još jednog muškarca, Talijana, člana posade. Navodno ima tešku ozljedu noge.

Tri žrtve su potvrđene – dva francuska turista i jedan peruanski član posade su poginuli, ali nedostaje još 40 ljudi.

Policija je u subotu kasno poslijepodne uhapsila kapetana Franca Schettina i prvog časnika palube Ciru Ambrosia. Nalaze se u zatvoru u Grossettu. Tereti ih se za izazivanje brodoloma, višestruko ubistvo iz nehaja, te za napuštanje broda prije evakuacije svih putnika.

Kapetan je istražiteljima iznio dosta različitu priču od one koju su ispričali svjedoci. Putnici tvrde da je bio na večeri za vrijeme nesreće, a on i brodovlasnik da je bio na zapovjednom mostu. Također tvrdi kako nije brodom zahvatio jednu od sika blizu Isole del Giglio nego neku siku “neoznačenu na pomorskim kartama” milju prije.

Nije neuobičajeno, tvrde stručnjaci, da kruzeri često napuštaju rutu te dolaze blizu obale, piše 24sata.hr

 

Informer.ba