Region Udarno Video Vijesti

VIDEO/ Kusturica svirao, a Dačić pjevao “Miljacku” u Briselu

Strane diplomate i investitori EU koji su bili gosti međunarodnog foruma “Upoznajte Srbiju kao investicionu destinaciju” bili su prijatno iznenađeni kada se sa poznatim rediteljom Emirom Kusturicom na bini pojavio i srpski ministar policije Ivica Dačić i otpjevao “Miljacku”.

“Evropi možemo da ponudimo ono što ona nema, ne stideći se ničeg što je naše”, izjavio je sinoć FoNetu reditelj Emir Kusturica, koji je u Briselu održao koncert sa svojim No smoking orkestra, u okviru međunarodnog foruma “Upoznajte Srbiju kao investicionu destinaciju”.

”U Evropu ne bi trebalo dolaziti imitiranjem Zapada, jer je pitanje originalosti jedinstvena stvar’‘, istakao je Kusturica.

On je podsjetio da No smoking orkestra već 12 godina ima takav rejting, jer svira onu muziku koja “energetski osnažuje zapadnog čovjeka”.

“Tako isto možemo da uradimo sa hranom i stvarima koje možemo da ponudimo. Na putu ka Evropi ne bi se trebalo stideti šljive, višnje, kruške, banjskog turizma, niti bilo čega što je, zapravo, naše“, naglasio je Kusturica.

Prema riječima Kusturice, koncert njegovog benda u okviru međunarodnog investicionog foruma je dobra ideja, jer se na taj način vezuju ljudi koje na Zapadu poznaju i srpske firme koje žele da nastupe na tom tržištu.

Na koncertu nakon foruma, svirao je Kusturicin bend a ministar policije Ivica Dačić izašao je na binu i otpjevao “Miljacku”.

 

Informer.ba